Klarinet

Hallo klarinetliefhebber! Ben je geïntrigeerd door het rijke en warme geluid van de klarinet? Bij onze muziekschool bieden we klarinetlessen aan voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Bij onze ervaren klarinetdocent Joost ben je in goede handen. Hij zal je begeleiden bij het leren van de juiste ademhalingstechnieken, vingerzettingen en het lezen van muzieknoten. Of je nu nog nooit een klarinet hebt vastgehouden of al wat ervaring hebt, onze lessen zijn afgestemd op jouw niveau en behoeften.

De klarinet is een veelzijdig instrument dat zowel solo als in ensembles schittert. Tijdens onze lessen ontwikkel je niet alleen je techniek, maar ook je muzikaliteit. Je krijgt de kans om een breed scala aan muziekstijlen te verkennen, van klassiek tot jazz en nog veel meer.

Nieuwsgierig geworden naar klarinetles bij onze muziekschool?

Schrijf je in voor een gratis proefles!

Leslocaties

Eelderwolde & Paterswolde

Over de klarinet

De klarinet is een houten blaasinstrument. Het instrument is waarschijnlijk rond 1690 door Johann Christoph Denner rond uitgevonden.

Om op een klarinet te kunnen spelen is er een rietje nodig. Door op het mondstuk te blazen gaat het rietje trillen en daardoor gaat de lucht in de klarinet trillen en zo ontstaat het geluid.

Je vindt de klarinet in een harmonieorkest, in een symfonieorkest, maar ook in klezmer-, jazz- en popensembles. Er bestaan een heleboel verschillende klarinetten van klein naar groot, zoals de es-klarinet, de alt-klarinet, de bas-klarinet, maar de bes-klarinet wordt het meest gebruikt. Naast de bes-klarinet komt de es-klarinet en de bas-klarinet ook voor in de genoemde orkesten.

De klarinet is ook erg geschikt om in kleinere ensembles te spelen, bijvoorbeeld een houttrio, blaaskwintet of klarinetensemble.

Docent

Joost Koster

Docent
Saxofoon | Klarinet | Dwarsfluit

E-mail: joost.koster@live.nl
Telefoon: 06 3383 4079
WhatsappWhatsapp

Klarinetles Groningen | Klarinetles Haren | Klarinetles Eelde | Klarinetles Peize | Klarinetles Roden | Klarinetles Glimmen | Klarinetles Zuidhorn