Muziektherapie

Bij het MuziekKasteel geloven we in de kracht van muziek als therapie. Wij bieden geweldige muziektherapiesessies aan voor mensen van alle leeftijden en met diverse behoeften.

Muziektherapie is een unieke en effectieve vorm van therapie die het gebruik van muziek en muzikale activiteiten combineert met therapeutische technieken om fysieke, emotionele en cognitieve problemen aan te pakken. Onze ervaren muziektherapeuten werken samen met jou om doelgerichte interventies te ontwikkelen die zijn afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en doelen.

Of je nu worstelt met stress, angst, depressie, fysieke beperkingen of andere uitdagingen, muziektherapie kan een helende en ondersteunende ervaring bieden. Tijdens de sessies zullen we gebruik maken van verschillende muzikale technieken, zoals improvisatie, zang, ritme en luisteren, om samen te werken aan groei, expressie en zelfontdekking.

Bij onze muziekschool streven we naar een veilige en inspirerende omgeving waar je je comfortabel en vrij voelt om jezelf te uiten en te ontwikkelen. Onze muziektherapiesessies bieden een ruimte voor persoonlijke groei, introspectie en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Dus, als je op zoek bent naar een holistische benadering van welzijn en via muziek een positieve verandering wilt aanbrengen in je leven, neem dan contact met ons op. Wij verwelkomen je graag en bieden muziektherapie als een waardevolle bron van heling en groei.

Nieuwsgierig geworden naar muziektherapie bij het MuziekKasteel?

Schrijf je in voor een gratis proefles!

Leslocaties

Eelderwolde & Paterswolde

Over muziektherapie

Muziektherapie is meer gericht op het plezier die je aan muziek kunt beleven en de kracht die muziek kan geven, dan op het resultaat van bijvoorbeeld het spelen van een instrument. Muziek kan namelijk veel invloed hebben op het gevoels- en emotionele niveau. Daarnaast is muziek o.a. geschikt om te werken aan motorische vaardigheden door het bespelen van een instrument, en stimuleert muziek het opbouwen van sociale contacten door bijvoorbeeld samenspel.

Het is over het algemeen een non-verbale therapie. Dit houdt in dat ipv de taal de muziek het medium is. Tijdens de therapie ontstaat er vanuit een muzikale context een natuurlijke interactie tussen deelnemers onderling en de muziektherapeut.

Muziektherapie is een heel breed vak en er zijn heel veel verschillende methoden en werkwijzen. Ikzelf vind het belangrijk dat de muzikale inhoud van de therapie aanspreekt bij alle deelnemers. Daar omheen zullen werkvormen bedacht worden waarin van alles mogelijk is. Zingen, het bespelen van een instrument, maar ook het luisteren naar muziek. Ook dit wordt ingevuld naar aanleiding van de wensen van de deelnemer en zal worden gestuurd door de muziektherapeut.

Docent

Tekke Withaar

Docent / Eigenaar
Zang | Keyboard | Piano | Blokfluit | Muziektherapie | Muzikale oriëntatie

E-mail: tekkewithaar@gmail.com
Telefoon: 06 1303 8379
WhatsappWhatsapp

Muziektherapie Groningen | Muziektherapie Haren | Muziektherapie Eelde | Muziektherapie Peize | Muziektherapie Roden | Muziektherapie Glimmen | Muziektherapie Zuidhorn | Muziektherapie Zuidlaren